sportkampen

Info sportkampen

Uurregeling

  • Stage: 9u00-16u00
  • Opvang: 7u30-9u00 en 16u00-18u00 (1,5€ per dag)

Tussendoortjes

De kinderen krijgen een tien-, vieruurtje (fruit en koek) en drankjes.

Locatie

Theresialaan 1700 Dilbeek(turnzaal Regina Ceali)

Verzekering inbegrepen!Mini’s 4-6 jaar

Mini-sport: 4-6 jaar

Een speelse kennismaking met tal van sporten. Een maximale ontwikkeling van motorische vaardigheden staat centraal. Via verschillende werkposten waar de kinderen woorden uitgedaagd om hun eigen grenzen door spelletjes te verleggen. Zo verbeteren ze hun ruimte, lichaam-, tijdsperceptie. Per dag komen er tussen de 4 en 6 sporten aan bod . Een ideale start voor de ontwikkeling van je spruit.

Mini-zwemmen: 4-6jaar

Watergewenning en allerlei speelvormen ter voorbereiding van de zwemles, gecombineerd met minisport. De kinderen oefen elke dag in kleine groepjes volgens hun kunnen op ademhaling,duiken, drijven,voort bewegen in het water. Een klein diploma op het einde van deweek vormt de afsluiter.

Mini Prinsessen- & Ridderssport: 4-6 jaar

Tijdens dit superleuk kamp,combineren we mini-sport met de fantasievolle wereld van prinsessen& ridders. De kleuters vervullen gedurende de week allerlei opdrachten van de zwarte ridder en proberen zo de verborgen schat te vinden!Ze kunnen deze schat alleen maar vinden als ze alle sportactiviteiten zo ridderlijk mogelijk hebben vervuld!Als kers op de taart gaan ze een dag naar een echt kasteel.

Mini Piratenkamp: 4-6 jaar

Piet-Piraat, Zwart Baard, Kapitein Haak en Stien Struis nemen je elke dag mee op een bewegingsomloop. Zo gaan de piraatjes op ontdekkingsreis ,ze zoeken tijdens de bewegingsomloop, oplossingen voor de geboden obstakels. Zo verhogen ze hun lichaamsbesef,plan, ruimte inzicht en verbeteren hun zelfvertrouwen .We combineren dit met mini-sport.

Mini-Magicball: 4-6 jaar

Klein begonnen is half gewonnen! De allerkleinsten leren op een plezierige manier de bal kennen en beheersen. Deze week gooien, werpen, vangen en trappen ze er op los en zetten ze hun eerste stappen als echte balvirtuozen. Verschillende balspelen en -sporten komen aan bod. Spelenderwijs ontwikkelen de kleine sterren een veelzijdig en dynamisch balvaardigheidsgevoel.

Mini fee en Elfenkamp: 4-6 jaar

Met elfenstof op zak zweven we door de wondere wereld van het sport- & avonturenkamp. Samen ontdekken we onze sportieve en artistieke vaardigheden en beleven we magische avonturen. We trommelen met de vuur-elfen, zingen en dansen met de luchtelfen en maken kunst met de aarde-elfen. Het wordt een betoverende week!

Mini astronaut: 4-6 jaar

3, 2, 1, ... ready for take off! Maak je klaar voor een avontuurlijke reis doorheen de ruimte. Je reist van planeet naar planeet, waar telkens weer een nieuw avontuur op je wacht. Je vliegt langs de sportplaneet, de knutselplaneet en maakt kennis met een planeet vol marsmannetjes. Wil je de sterren van dichtbij bewonderen dan mag een bezoek aan de sterrenwacht zeker niet ontbreken. Ben je klaar om een echte astronaut te worden, dan is dit is dit kamp zeker iets voor jou!

Mini –Brandweer: 4-6 jaar

“Wij zijn bij de brandweer, als het brand dan blussen wij het vuur ...!”

Heb je al eens een brandweerwagen van dichtbij kunnen bewonderen? Weet je hoe gevaarlijk vuur kan zijn? Heb je al eens kennis gemaakt met een echte brandweerman of -vrouw? Weet je wat ze allemaal moeten kunnen? Hoe sportief ze moeten zijn? En droom je er ook van om later zelf brandweerman of -vrouw te worden dan is dit kamp zeker iets voor jou!

Mini-Bike: 4-6 jaar

Via allerlei speelse opdrachten en extra ondersteuning werken we samen 2 keer per dag samen aan de droom “Kunnen fietsen op 2 wielen”. Geen garantie wel veel fun.

 

Omni’s 6-12 jaar

Omnisport: 6-12jaar

Tijdens deze week doen we een greep uit deze verschillende sporten :atletiek, badminton, basket, base-ball, boogschieten, freesbee, handbal, hockey, indiaka, omnikin, oriëntatielopen, rugby, tennis, voetbal, bounchball,touckball, zwemmen. Eerst leren ze via een oefencarrousel de basisvaardigheden, nadien komen via spelletjes de meer tactisch inzichten aanbod.

Dans: 6-12jaar

Maak kennis met de laatste nieuwe danstrends (jazz, funk, aerobics,1/2 dag) in combinatie met omnisport (1/2 dag). De must voor jongens en meisjes met gevoel voor ritme en dans. Jullie act vormt het hoogte punt op de afsluitvoorstelling.

Karate-Do: 6-12jaar

Tijdens deze initiatie-stage maak je kennis met deze oosterse verdedigings- discipline (1/2 dag) in combinatie met omnisport (1/2 dag).Afweren en aanvallen, trappen en stoten komen allemaal aanbod, je leert je eerste kata. Op het einde wacht je een kleine examen en je eerste gordel.

Mtb stage: 6-12

Een halve dag rondcrossen en toeren door het mooie pajottenland (met eigen fiets) in combinatie met omnisport (huren kan ook mits toeslag). Leren schakelen, stijgen, dalen zelfs de moeilijkste singeltrack vormt geen probleem meer voor jou.

Pony: 6-12 jaar

Hier laten we je proeven met de beginselen van het paardrijden (1/2 dag) in combinatie met omnisport (1/2 dag). Van roskammen, stal uitkuisen over stappen, draf en misschien wel galop, je leert het allemaal.

Basket: 6-12jaar

Een boeiende ploegsport, voor zowel de beginneling als de meer gevorderde spelers(sters)(1/2 dag) in combinatie met omnisport (1/2 dag). Dribbelen, set of jump shot, lay up of lukt die rugwaartse dunk al. 1 tegen 1, 2 tegen 2, 3 tegen 3 kennen geen geheimen meer voor jou.

Break-Dance: 8-12 jaar

We laten je kennismaken met deze coole dans stijl (1/2 dag). In combinatie met omnisport(1/2 dag).Sixstep, handglide, windmill, turtle, snake zijn enkele beweging die aangeleerd krijgt door super mono’s.

Creative: 6-12jaar

Omnisport in combinatie met bekende en minder bekenden manieren van craetief zijn met allerlei materialen zoals verf, papier, touw, spuitbussen.

Relax4kids: 6-12 jaar

Tijdens deze stage gaan we op een speelse en leuke manier ontdekken hoe Yoga, Tai chi, stretching, mindfulness, meditatie,ademhaling en andere technieken je kunnen helpen om af te eens tot rust te komen, te ontspannen en gewoon te genieten.

Verhalenboom: 6-12 jaar

Hou van je van lezen, schrijven, spelen, fantaseren, verhalen uitvinden ...

Laat je meeslepen in een wereld van boeken,beelden en taal; speel met woorden, letters, kleuren, papier, potloden, muziek, je lichaam en je stem om je creatief uit te drukken.

Natuur: 6-12 jaar

Samen met Natuurpunt ontdekken we de verschillende natuurgebieden te Dilbeek . We ontdekken en observeren insecten, vogels, planten en bouwen samen een insecten hotel.

Circus-omni: 8-12 jaar

Sta je graag in kijker met je kunstjes? Tijdens het circus kamp jleer je jongleren, evenwichtsoefeningen, op een bal lopen, fietsen op 1 wiel en Clownstreken in combinatie met omnisport.

Start to cook: 8-12 jaar

Schuilt er in je een nieuwe masterchef of hou je gewoon van lekker te koken? Dan is dit kamp zeker iets voor jou, samen met onze chef leer je de eerste knepen van het vak.

 

Ado’s 12-14 jaar

Fun: 12-14jaar

Met de Fun stage willen we 12 tot 14 jarige een leuke week aanbieden met uitdagende en alternatieve sporten. We gaan een dagje naar de zee, waar we worden uitgedaagd door de golven. Surfen en andere watersporten komen aan bod. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het programma kunnen volgende sporten ook nog aan bod komen; mountainbike, golf, hockey enz.